Prajitura cu piscoturi

de Miha in Prajituri, 15 Feb 2012 | 8792 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua mari
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 foi de gelatina
  • 250 g mascarpone
  • Pentru blatul de piscoturi:
  • 18 piscoturi
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 100 ml cafea tare
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piscoturi:

Blat:

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri amestecand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Se adauga apoi faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 20 de minute. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit, apoi se taie in 2.

Crema:

Gelatina o hidratam in putina apa rece. Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Dupa ce s-a racorit putin adaugam gelatina scursa bine de apa si amestecam pana se topeste si compozitia se uniformizeaza. Dam la rece pentru vreo 2 ore. Crema se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa, adaugam mascarponele si mixam pana la omogenizare.

Blatul de piscoturi:

Zaharul il caramelizam. Cand a devenit lichid dam deoparte si punem apa. Lasam deoparte pana se raceste si caramelul se topeste, apoi amestecam cu cafeaua. Piscoturile le trecem scurt sirop, pe ambele parti.

Glazura:

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit.
Blaturile de cacao le-am insiropat putin. Se insiropeaza (sau nu) dupa preferinta.
Peste primul blat se toarna jumatate din crema, punem piscoturile insiropate, cealalta jumatate de crema si cel de-al 2-lea blat insiropat.
Glazuram cu ciocolata, tapetam cu bombonele colorate pentru a-i da un aer de sarbatoare, pentru a fi in spiritul sarbatorilor si dam la rece pentru minim 1 ora, dupa care se portioneaza dupa dorinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi, piersici din compot si miez de lapte